{ "title": "Kaktüs Budama", "image": "https://www.kaktusler.gen.tr/images/Kaktus-Budama-76919.jpeg", "date": "19.01.2024 12:34:50", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Kaktüs budama gerek iç mekân gerekse dış mekanlarda rahatlatıcı süs bitkilerinden olan kaktüsler, teknik bilgiye sahip olmadan yetiştirilecek bitkilerden değildir. Salon ve seralarda yetiştirilen bitkilerden biri olan kaktüsler dekorasyonun tamamlayıcı unsurlarından biridir. Kaktüsler ev ve ofis gibi doğal olmayan ortamlarda yetiştirildiğinden dolayı belli bakım şartlarına da uyulmasını gerektirmektedir. Bu düzenli olarak yapılması gereken bakımlardan biri de kaktüs budama olup uygun tekniklere göre yapılması gereken bir budama şeklidir.

Kaktüs budama nasıl yapılır?

Kaktüs botanikçiler tarafından kaktüsler familyası veya cactaceae gurubuna dahil edilen bir türdür. Budama kaktüs gibi odunsu bitkilerde sağlıklı gelişimi sağlamak, bitkiye istenilen formu vermek ve kaliteyi artırmak amacı ile yapılır. Ayrıca kaktüs budama, çiçeklenmenin kalitesini ve miktarını artırır.

Kaktüs budama hangi dönemlerde yapılır?
Kaktüs budama ve dikkat edilmesi gereken noktalar

Kaktüs budama da kullanılacak olan alet ve ekipmanlar tekniğe uygun şartlarda olmalıdır. Kaktüs budama da ilk öncelik, hastalıklı ve kuru olan bölümlere verilmelidir. Budama erken dönemde kademeli olarak yapılır. Kesim noktaları derin olmayacak şekilde ve tırnak bırakılmadan yapılmalıdır. Kaktüs budama, işlemi sona erdikten sonra kesim yapılan noktalara mutlaka aşı macunu sürülmelidir.

Basit budama da bıçak, el makas ve kol makası ile yapılır. Daha büyük kaktüslerde ise motorlu testere, çift budama motoru, spatula, kanca gibi malzemeler kullanılır.
" } ] }