{ "title": "Kaktüs Meyvesi Nasıl Yenir", "image": "https://www.kaktusler.gen.tr/images/Kaktus-Meyvesi-Nasil-Yenir-32652.JPG", "date": "21.01.2024 09:16:24", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "Kaktüs Meyvesi Nasıl Yenir, isminden de anlaşılacağı gibi bilhassa sıcak ve kurak yerlerde yetişen bir bitkinin meyvesidir. Bu meyvenin diğer isimleri Hint inciri, Dikenli incir, Frenk inciri, Frenk yemişi olarak da bilinir. Kaktüs meyvesi Türkiye'de Ege ve Akdeniz bölgeleri ile İzmir, Muğla, Adana, Antalya ve Mersin'de yetişir. Kaktüs meyvesini daha önce hiç yememiş olanlar, bu güneydeki illerimize tatil veya iş gereği gittikleri zaman rastlamıştır. Seyyar arabalarda bu yöre halkı tarafından satılmaktadır. İçinde bol çekirdekleri olan kaktüs meyvesi nasıl yenir? Bu meyveyi dalından koparırken biraz dikkatli olmak gerekir çünkü dikenleri ele battığı zaman, bu dikenleri çıkartmak oldukça zordur. Kalın bir eldiven takmak ve meyveyi bir maşa ile kopartmak akıllıca olur. Sonra bu meyveyi su dolu bir kaba koyup, meyve üzerine birkaç defa vurarak, dikenlerinin dökün. Sonra bir tabağa alın ve bir çatal batırarak bir bıçak yardımıyla kabuklarından ayırın. Dilimleyerek bir tabak içinde bir süre buzdolabında soğutun. Kaktüs meyvesi soğuk yendiği zaman daha lezzetli olmaktadır. Kabukları soyularak yenebileceği gibi, bu meyvenin suyu da içilebilmektedir.