{ "title": "Kaktüs Nasıl Sulanır", "image": "https://www.kaktusler.gen.tr/images/Kaktus-Nasil-Sulanir-52168.jpg", "date": "20.01.2024 16:13:06", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Kaktüs Nasıl Sulanır, Kaktüs bitkisi Amerika bölgesinde yetişmektedir. Yapısı itibariyle dikenli ve dikensiz türleri vardır. Kaktüs bitkisi gövdesi geniş-uzun yapıda ya da çok yapraklı olan türleri vardır. Kaktüs çöl bitkisi olarak bilinir. Kaktüs nasıl sulanır hususunda bunların göz önünde bulundurulması önem arz eder.

Kaktüs Sulaması Nasıl Olmalıdır?

Kaktüs nasıl sulanır sorusuna iç mekânda ya da dış mekânda olduğuna bakılarak sulama ona göre yapılır şeklinde cevap verilebilir. İç mekânda yetiştirilen bir kaktüsün sulanması daha az yapılmaktadır. Kaktüs bitkisinin toprağının iç mekânda nemlilik oranını koruyacağından dolayı suya daha az ihtiyaç duyar. Fakat bu durum dış mekân kaktüs bitkilerinde bu şekilde olmamaktadır. Dış mekânda yetiştirilen kaktüs sulaması hava şartları, hava sirkülasyonu ve güneş ışınlarına üzerine alma açısından farklı olmaktadır. Güneş ışınlarını dik olarak alan bir kaktüs bitkisinin toprak yüzeyi daha fazla kurulacağı için sulama ihtiyacına biraz fazla gerek duyulur. Kaktüs nasıl sulanır sorusunda önemli olan nokta kaktüs sulanmasının yeteri miktarda yapılması ve dikili olan saksının fazla suyu atma kapasitesidir. Ayrıca kaktüs köklerinin fazla sudan dolayı zarar görmemesi gerekir. O nedenle su ayarının iyi dengelemek gerekir.

Kaktüs nasıl sulanır hususunda kaktüs sulaması yapılacağı zaman kaktüsün dikili olduğu toprağın üst yüzeyi tamamen kurumuş olması gerekir. Üst yüzeyi kuruyan toprağı fazla olmamak kaydıyla eşit oranda sulama yapılır. Kaktüs fazla sulandığı takdirde köklerinde çürüme olacak ve kaktüs yapısında bozulmalar meydana gelecektir. Bundan dolayıdır ki kaktüs sulama oldukça önemlidir. Köklerin kendini koruması için fazla sulama yapılmamalı, kaktüsün nem oranını dengede tutabilmesi için yeterli oranda sulanmalıdır. Kaktüs nasıl sulanır hususunda verilen bilgiler doğrultusunda sulama yapılırsa bitkilerin ömrü uzayacak ve bitkinin sağlıklı bir şekilde gövde yapısına koruyacaktır.
" } ] }