{ "title": "Kaktüs Yemeği", "image": "https://www.kaktusler.gen.tr/images/Kaktus-Yemegi-16178.jpg", "date": "21.01.2024 06:38:10", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "
Kaktüs yemeği, doğada yer alan bitkilerin tüketilmesiyle birçok hastalığın giderilmesi sağlanır. Bunlar içerisinde kaktüs tüketimi de yer almaktadır. Kaktüs içerisinde bulunan vitaminler sebebiyle kolesterolü düşürme etkisi bulunur. Yapılan araştırmalara göre kalp hastalıkları üzerinde de inanılmaz faydası olduğu kanıtlanmıştır. Kaktüs yapraklarının bazı yemekler içerisinde kullanıldığı görülür. Salata, omlet gibi yemeklerde kullanılması sayesinde faklı tatlar elde edilir. Sağlık açısından tüketilmesiyle kandaki şekerin azaltılarak diyabet hastalığında fayda sağlanır. Özellikle obezite ile savaşan bitkiler içerisinde bulunur. Kaktüs yaprağının tüketilmesiyle içerisinde bulunan antioksidan özellik sebebiyle kanseri hücrelerinin oluşturduğu problemleri ortadan kaldırır. Özellikle sindirimi sistemi içerisinde bulunan enfeksiyon oluşumlarını yok eder. Tüketilmesi halinde bağırsağında hızlı çalışmasını sağlar. Vücut içerisinde yer alan ödemi atar. Ayrıca selülite karşılığı inanılmaz etkilidir. Kaktüs bitkisinin tüketilmesi sayesinde beyin hücrelerinde bulunan flavonoid içeriği sayesinde hücre yenilenmesine katkı eder. Vücut içerisinde bulunan iltihaplanmaları giderir. Kasların daha rahat hareket etmesini destekler. Bu sebepten dolayı kaktüs yemeği yapılarak tüketilmesiyle içerdiği besin değeri ile oluşan hastalıkların giderilmesini destekler. Şimdi kaktüs yemeğini anlatalım.

Kaktüs yemeği malzemeleri
Kaktüs yemeği nasıl yapılır?

Öncelikli olarak kaktüsünün üzerinde bulunan iğne bölümlerinin temizlenmesi gerekir. Ardından kaktüs yaprakları iyice yıkanır. Sonrasında zeytinyağının yarısının üzerine konularak ovulması ile yaprakların yumuşaması sağlanır. Böylece yemek için yapraklar hazırlanır.

Yarım saat yapraklar bekledikten sonra ince ince jülyen şeklinde doğranması gerekir. Diğer taraftan tavanın içerisine zeytinyağı konulduktan sonra ısınması beklenir. Yumurta kırılarak iyice çırpılıp, sonra hazır şekilde bekletilir. Zeytinyağın içerisine doğranan kaktüs dilimleri ilave edilerek içerisine tuz eklenir. Rengi dönene kadar kavurma işlemi gerçekleştirilir. Kavrulan kaktüsün üzerine yumurta dökülerek üzerine peynir ilave edilip karıştırılarak omlet hazırlanır. Servis tabağına alınarak üzerine pul biber serpilerek servis edilir. Böylece kaktüs yemeği hazır edilmiş olur.

Afiyet olsun.
" } ] }