{ "title": "Melokaktüs", "image": "https://www.kaktusler.gen.tr/images/Melokaktus-58692.jpg", "date": "21.01.2024 03:25:27", "author": "ufuk engin kulak", "article": [ { "article": "
Melokaktüs: özellikle estetik açıdan oldukça ilginç bir kaktüs çeşididir. Üst bölgesinde bulunan, çıkıntı yapan ve cephalium olarak adlandırılan bölgesi ile diğer kaktüs türlerinden kolayca ayrılırlar. Cephalium bölgesinde bitkinin çiçek ve meyveleri bulunur ve bazı durumlarda boyu 3 metreye kadar çıkabilir. Bu bölgenin içinde küçük ve pembe çiçekler oluşur ve meyveleri mumsu ve tüp şeklindedir.

Görünüşleri itibariyle molekaktüsler en popüler kaktüs çeşitlerdir. Yüksek sıcaklıkları ve donları tolere eden bir yapısı vardır. Vahşi doğada, Karaipl'erin, Güney Amerika'nın ve Meksika'nın çeşitli bölgelerinde yetişmektedir. Melokaktüs bitkileri, özellikle olgunluğa ulaştıklarında kendilerine özgü bir görünüme kavuşurlar. Melokaktüs bitkisi, gelişimini bütünüyle tamamladıktan sonra, uzamaya başlarlar ve uzama bitkinin ömrü boyunca devam eder. Bakım gereksinimleri nedeniyle yetiştirilmeleri kolay değildir. Bu nedenle deneyimli kaktüs yetiştiricilerinin tercihidir. Tamamen büyüdükten sonra büyüleyici görünümleri ile oldukça güzel ve olağanüstüdür.

Molekaktüsün Bazı Önemli Özellikleri Nelerdir?
Molekaktüsün Üremesi

Melokaktüs bitkisinin tohumundan çoğaltılması zor değildir. Tohumlarının iyi havalandırılmış olması, iyi drene edilmesi ve ılık suda bekletilmesi yararlı olacaktır. Bitkinin kök sistemlerinin gelişmesi biraz zaman alacaktır. Molekaktüs bitkisinin azureus ve cennet olmak üzere popüler olarak bilinen türleri de vardır. Molekaktüs bitkisinin dikenleri birkaç santimetreye kadar uzayabilir. Molekaktüs kelime anlamı olarak kavun kaktüsü anlamına gelir. Bazen de bitkinin şekli ve kafasının yapısı nedeniyle de Türk Kep kaktüsü olarak da adlandırılmaktadır. Molekaktüs bitkisi alışılmadık şartlara sahip ve biraz titiz kaktüslerdir. Kışın bile olsa tamamen kurumalarına izin verilmemelidir. Bitkinin toprak kompozisyonu, suyu, güneşi ve drenajı devamlı kontrol edilmelidir. Bol su, iyi drenaj ve havalandırma ile bakılan bitkiler kolay ve hızlı gelişirler. Başarılı bir şekilde gelişirse, olağan dışı dış görünüşleri ile çöl kaktüsünden daha güzel bir yapıya sahiptirler.
" } ] }